fbpx

Odaberite pravu rasvjetu za vaš dom

Odakle početi? Želite pravu rasvjetu za svoj dom? Mass-light visilice i lusteri su  odličan su izbor za svaki vaš kutak domu, ali treba biti pažljiv i oprezan.  Gdje početi?

Različite vrste soba žele drugačiju rasvjetu. U nekim sobama trebate lampe koje će cijelu sobu oispuniti svjetlošću. U drugima ipak trebate samo svjetlo u malim, tačno definisanim dijelovima. Ponekad želite da se svjetiljka uklopi s vašim dekorom, dok drugi put želite da se istakne kao dekorativni naglasak. Ali kako odabrati? Idemo vidjeti neke odgovore.

Visilice u dnevnom boravku

Svaki dnevni boravak je zajednički prostor, sve visilice koje odaberete i  pstavite u ovu prostoriju bit će na vidjelu za svakoga ko dođe u vaš dom. Koristite podne ili viseće Mass-light lampe kao svoju glavnu ambijentalnu rasvjetu, te ju dopunite Mass-light stolnim lampama. Ako na zidu imate slike ili neka druga umjetnička djela , slobodno upotrijebite rasvjetu za naglaskom (poput LED traka ili reflektora) da biste ih istaknuli. Ono što je najvažnije, dnevni boravak je prostor za druženje i razgovor; pobrinite se da ne ometate vidik  – vi i vaši gosti trebate biti u mogućnosti vidjeti jedni druge bez ikakvih smetnji, recimo, loše postavljena stolna svjetiljke.

Mass-light lusteri u spavaćoj sobi

Ako nemate svjetlo u svojoj spavaćoj sobi, upotrijebite podnu svjetiljku ili dvije da biste osigurali opću svjetlost za sobu. Noćne svjetiljke bi trebale biti manje od onih koje biste koristili u dnevnoj sobi. Također, budite sigurni da stolne lampe ne preplavljuju noćni ormarić na koji ste ih postavili; još treba ostati dosta mjesta za druge stvari na površini stola.

Mass-light lampe u kancelarije

Kada radite, morate se usredotočiti na ono što radite – a tako birajte i rasvjetu. Držite sto i stoni prostor čistim a odabir podne ili viseće zidne  lampe treba da bude pažljiv.  Takođe, kako bi vam pomogli da se usredotočite na ono što radite, odaberite sijalice s jednostavnijim izgledom. Svjetiljke koje se uklapaju u dekor vaše kancelarije manje su uznemirujuće i zbunjujuće, što omogućuje puno efektivniji prostor.

Mass-light rasvjeta u dječijoj sobi

Poput većine dječjih soba, rasvjeta za dječije sobe trebalo bi da bude i šarenija od prostorija za odrasle koje smo već naveli. Bilo da odabirete podnu  lampu, stolnu svjetiljku ili čak noćno svjetlo za njihovu sobu, pazite da obratite pažnju na njihove interese i ono što ih zanima. Važnije je da vaše dijete voli izgled svoje sobe nego da se sve boje savršeno uklapaju.