Gdje kupiti najbolju rasvjetu u Sarajevu?

LED PANELI

Led paneli koriste se za moderno osvjetljenje kuća, stanova, kancelarija, poslovnih objekata itd. U potpunosti su zamijenili stare i konvencijalne tipove rasvjete.Pomenut ćemo downlight sa štednim sijalicama ili sijalicama sa žarnom niti.

Prednost led panela je ušteda do 90% energije i štednja potrošnje struje. Ljepše i ravnomjernije svjetlo i mnogo duži vijek trajanja. Mogu se naći u dvije osnove vrste. Ugradni i nadgradni, a postoji nekoliko različitih boja svjetla kao što su topla (3000K), prirodna (4000K) i hladna (6000-6500K).

Svaki led panel uz sebe ima i drajver koji pretvara napon od 220V na 12V .Na taj način led paneli nisu uopšte opasni za rukovanje.Ne može doći do nezgoda prilikom rada sa njima.

LED reflektori

LED reflektori su uglavnom namijenjeni za osvjetljenje vanjskog područja. Kao što su dvorišta, ispred ulaza, okolina škola, parkovi, stadioni, tereni za sve vrste sportova ili bilo koji drugi prostor za javno okupljanje. Reflektori kao takvi moraju da ispunjavaju određene uslove u pogledu zaštite od uticaja vlage, prašine (IP zaštita) i mehaničkih udaraca (IK zaštita). Uglavnom su u upotrebi sa IP65 stepenom zaštite. LED reflektori kao i većina LED rasvjete funkcionišu tako što se električna energija dovodi do drajvera. On pretvara napon sa višeg na niži stepen i zatim pokreće LED čipove. Neke od osnovnih jačina koje su u upotrebi su 10W, 20W, 30W, 50W, 70W, 80W, 100W.

Za stadione i sportske terene se koriste i mnogo jači. Postoje i oni bez LED drajvera ali su oni manje u upotrebi jer su manje stabilni od standardnih reflektora. Osim osnovnog tipa LED reflektora. Još se mogu naći i reflektori sa senzorom koji funkcionišu na način da se pale samo kada se smanje danjska svjetlost i kada neko aktivira ovaj senzor svoj pokretom.

LED TRAKE I MODULI

Led traka se koristi kao ukrasna i dekorativna rasvjeta. Obično se postavlja u kuhinje, skirvene stropove, ispod reklama, ispod šanka, u kafe barovima po zidovima itd. Postoji mnogo različitih tipova led trake a osnovne su od 14,4w/m i 4,8w/m. Mogu biti i mnogo jače od 19,2w/m, 25w/m itd. Postoje vodootporne sa ip65, ip67 i ip68 zaštitiom i manje vodootporne sa ip54 i ip44 zaštitiom do potpuno vodopropusnih sa ip20 zaštitiom. Led trake su dostupne u svim bojama svjetlosti. Najčešće korištene su bijela (6000-6500K), žuta (2700-3000K) i rgb. Rgb traka znači da ona može da mijenja boje pomoću kontrolora koji se posebno kupuje.

Lusteri

Lusteri, visilice i spot lampe su najčešće upotrebljavana vrsta dekorativne rasvjete. Mogu biti sa standardnim grlima E27, E14, G9, GU10 itd. a mogu biti i LED.
Lusteri se prvenstveno koriste za osjvjetljenje stambenih prostora, ali isto tako imaju svoju primjenu i u osvjetljenju komercijalnih prostora.
Posjedujemo najraznovrsniji i najatraktivniji asortiman kada su lusteri u pitanju.
Mass Light je brand koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim kada su rasvjetna tijela u pitanju. Najveći izbor lustera u regionu.

PLAFONJERE

Plafonjere su najčešće upotrebljavana vrsta dekorativne rasvjete. Postoji mnogo različitih vrsta plafonjera.Danas je sve češća upotreba LED plafonjera sa već integrisanim LED diodama. Svaka plafonjera se sastoji od 2 osnovna dijela.To su baza na kojoj se nalaze sijalična grla ili već integrisana LED ploča sa drajverom i dekorativno staklo. Osnovna podjela plafonjera je na okrugle D-12, D-13, D-17 i četvrtasta D-14. Dalje razlikuju po veličini stakla. Plafonjere su pogodne za osvjetljenje svih prostorija u vašem domu. Od dnevnog boravka, spavaće ili dječije sobe, kuhinje, pa do hodnika, predsoblja ili drugih prostorija.

LED downlights

Rozetne su podvrsta LED downlights. Mnogo manjih su dimenzija koje imaju i dekorativni karakter. Za razliku od klasičnih LED downlights koji se koriste uglavnom za osvjetljenje poslovnih prostora ili kancelarija. LED rozetne imaju primjenu i u osvjetljenju stambenih prostora.
Pored navedenih proizvoda slobodni ste da nas posjetite širom Bosne i Hercegovine u našim prodajnim objektima u Bijeljini, Doboju, Banja Luci i Sarajevu, kao i kod naših poslovnih partnera.

ŠTEDNE SIJALICE

Led sijalice se koriste za osvjetljenje kuće ili stanova. Led sijalice su u potpunosti zamijenili stare štedne sijalice i sijalice sa žarnom niti koje ne smiju više ni proizvoditi niti prodavati u zemljama EU.

Prednost led sijalica je ušteda do 90% energije, štednja potrošnje struje, ljepše i ravnomjernije svjetlo i mnogo duži vijek trajanja. Led sijalice se mogu naći u nekoliko različitih boja svjetla kao što su topla (2700-3000K), prirodna (4000K) i hladna (6000-6500K).

Led sijalice u sebi već imaju ugrađen drajver. Postoje led sijalice za sve tipove grla e27, e14, mr16, gu10, g9, led fluo cijevi (led tube) itd.

Stolne i podne lampe

Stolne lampe:

Stolne lampe omogućavaju da se podesi ugođaj u prostoriji na više načina. Pružaju dodatno osvjetljenje gdje je potrebno, a istovremeno prostoriji daju poseban izgled. Stolne lampe su dostupne u različitim stilovima kako bi svakom domu dodale boju, teksturu i svjetlo. Stolne lampe su prigodne za osvjetljenje svih prostorija. U posljednje vrijeme je sve veća potražnja i primjena stolnih lampa sa već integrisanim LED čipovima unutar samih lampa, kao i sa mogućnošću podešavanja jačine svjetlosti (mogućnost dimovanja).

Podne lampe:

Podne lampe su lako rješenje za osvjetljenje bilo kojeg prostora, čak i ako nema mnogo mjesta unutar prostorije. Mogu se lako pomicati i tako svaki prostor napraviti udobnijim. Postoji mnogo različitih oblika i stilova izrade podnih lampa, a jako popularne su sa podesivim glavama jer se svjetlo može usmjeriti tamo gdje želimo da ono bude jako. Takođe, u posljednjih nekoliko godina sa razvijanjem i primjenom LED tehnologije, sve češće i sve više se primjenjuju i podne lampe sa već integrisanim LED diodama, kao i sa mogućnošću podešavanja svjetla na nekoliko nivoa (mogućnost dimovanja).

LED ulična rasvjeta

LED ulična rasvjeta, kao što joj i ime govori se koristi za osvjetljenje svih vrsta javnih puteva, ulica, parkova, parkinga ili bilo koje druge vrste. LED ulična rasvjeta mora biti sa visokom IP zaštitom. Od IP65 pa nadalje i visokim stepenom IK zaštite od mehaničkog udarca. Princip rada LED uličnih lampa je kao i kod većine LED rasvjete.Funkcionišu tako što se električna energija dovodi do drajvera.On pretvara napon sa višeg na niži stepen i zatim pokreće LED čipove. LED ulične lampe su obično u upotrebi od 30W pa nadalje, 50W, 100W, 150W itd. U zavisnosti od njihove jačine i ugla rasipanja svjetlosti. Od vrste i važnosti puta, određuje se visina na koju se LED ulične lampe postavljaju.

Vrtna rasvjeta

Namjena vrtnih lampa je da na savremen i moderan način uljepšaju izgled kućnih dvorišta, vrtova, bašta, parkova itd. Danas je nezamisliv moderan dom bez lijepo uređenog vrta. Sve to se dočarava upotrebom raznih tipova vrtnih lampa. Postoji mnogo različitih modela vrtnih lampa, od ugradnih, nadgradnih do montirajućih i samostojećih. Takođe, sve popularnija je i LED vrtna rasvjeta sa integrisanim LED unutar samih lampa.
Kako kupiti rasvjetu u Sarajevu, Bijeljini, Doboju i Banja Luci???
Vrlo jednostavno kontaktirajte nas na kontakte putem sledećeg linka
Recommended Posts